BESÖK PÅ ORREFORS PARK 2018

jun 12, 2018

Tisdagen den 12 juni

En kväll i Orrefors!

Jag tror att vi alla, som kom till Orrefors Park denna kväll i juni, blev mycket positivt överraskade!

Orrefors, som för oss smålänningar har tagits för given som metropol i glasriket under flera årtionden och som så plötsligt förlorade allt när bruket lades ner.

Här står nu denna kvinna, Jeanette Lennartsdotter, och berättar för oss att Orrefors minsann återigen ska ”upp på kartan”. Med entusiasm, kunskap och goda idéer drivs den nya anläggningen, som sakta växer fram, till något nytt inom glas och konstvärlden. För den ekonomiska startplattan svarar Ingemar Andersson, bilkung och ägare till Liljas bil, en småländsk entreprenör. För planer och genomförande svarar Jeanette.

I Orrefors park finns idag en fantastiskt fin glasutställning, en liten nybyggd hytta där bland andra Jeanette blåser glas. Utanför glashyttan finns en fin parkanläggning med växter som renar jorden från glasbruksgifter (fytopark).

Vilket fint utflyktsmål för oss alla som bor nära och inte minst för turister i Småland.

Tack för en fin och lärorik kväll!