SENSOMMARRESAN 2018

aug 25, 2018

Lördag den 25 augusti 2018

Så bar det iväg, populärt och alltid så trevligt att åka iväg med stora förhoppningar inför Sensommarresan och hur den ska bli denna gång! Ingen privat trädgård… och Sävsjö, vad kan denna lilla stad erbjuda?

Eventuella tveksamheter kom minsann på skam! Guidade av Johanna i Gröna Sävsjö, fick vi se fantastiska parkanläggningar!

Mitt i Sävsjö, den nyaste parken Lagunen, vatten, träd och buskar och massor av perenner i blom, vilda blommor ettåriga växter i samstämda växtkombinationer! Mycket vackert med utvecklingsmöjligheter! När vi skulle se på Torget och Tunneltorget började det regna och vi fick söka skydd!

Vi hann ändå se mycket fint, så tack Sävsjö!

Efter lunch på motell Vätterleden bar det vidare till Brunstorps gård, genbank för fruktträd, bär och perenner. Många vackra historiska och välbevarade byggnader, bl.a. prototypen för hur de första kolonistugorna skulle se ut. Fin liten stuga där idag biodlare håller till. Vår kunnige guide Lennart Angselius före detta stadsträdgårdsmästare, tog oss med på en spännande resa genom fem århundraden!

Fin dag i parkernas tecken!

Tack till alla medresenärer!

Liselotte